.:Çağdaş ÖNEN:.

Çağdaş'ın Bakış Açısı


Geçtiğimiz günlerde “fark-ı titreşim” ekibinden gönderilen kutudan bahsetmiştim. Kutunun geldiği günden bu yana Gilette Fusion Power Stealth’i deneyimledim. Hatta genelde 2-3 günlük sakal bırakarak ürünün performansını daha da iyi gözlemleme şansım oldu.

Traş olmak her erkek için bir ritüeldir. Sabah kalkarsanız, yüzünüzü yıkadıktan sonra uyku mahmuru bir şekilde yüzünüzü köpürtüp tıraşa başlarsınız. Genelde kullan-at tarzı jiletler kullanıyorsanız 1 ters ve 1 düz şekilde sakallarınızı almanız gerekir. Nereden baksanız yaklaşık 10 dakikanızı ayna karşısında harcarsınız. Hele ki yüzünüzü iyice köpürtmemişseniz üstüne birde cildinizdeki ufak kanamalar ve kızarıklıklar eklenir. Arkasından tıraş losyonunu yüzünüzle sürmenizle birlikte gelen o yanma hissi…İşte bu sebeplerle lise yıllarımdan bu yana tıraş makinasıyla tıraş oluyorum. Tıraş makinasının da kendine göre artıları ve eksileri var ama en azından 10 dakika yerine 5 dakikamı ayna karşısında harcıyorum.

Gelelim son 2 haftadır Gillette Fusion Power Stealth ile yaşadığım deneyimlere:

Öncelikle Gillette Fusion Hydra Gel’in kokusunun harika olduğunu söylemem lazım. Sabah tıraşlarında böylesine güzel ve dingin bir kokuyu hissetmek içinizdeki pozitif hisleri hareketlendiriyor.

Fusion Power Stealth’i hem titreşimli hem de titreşimsiz olarak deneyimledim. Açıkçası titreşim farkını ciddi anlamda hissettiriyor. Sürtünme hissini neredeyse hissetmiyorsunuz desem yeridir. Üstüne üstlük tek seferde hemen hemen tüm sakallarınızı alabiliyorsunuz. Yaklaşık olarak tıraş makinasıyla aynı süre içerisinde tıraşını tamamlıyorsunuz.Titreşimsiz çalıştırdığınızda sürtünme hissi daha belirgin oluyor. Birde titreşimsiz modda jiletin daha çabuk tıkandığını gözlemledim. Ama zaten fark-ı titreşim olan bu ürünü titreşimsiz kullanacağınızı zannetmiyorum.

Tıraş sonrası Hydra Soothe balsam ile Gilette deneyimi tamamlamış olduk. Tıraş sonrası farklı bir markanın tıraş kolonyası ile Gillette’in balsamını karşılaştırdım. Kolonya her durumda içerdiği alkol dolayısıyla bir miktar yanma hissi veriyor. O yüzden balsam daha ferah hissettiriyor.

Özetlemek gerekirse Fusion Power Stealth'in en beğendiğim özellikleri sürtünmeyi hissetmemeniz ile tıraşın daha kısa sürede tamamlanması oldu. Ciddi bir bütçe ayırarak tıraş makinası almaktansa gönül rahatlığıyla Gillette Fusion Power Stealth'i önerebilirim.

Add to Technorati Favorites