.:Çağdaş ÖNEN:.

Çağdaş'ın Bakış Açısı






Bu sezon Galatasaray için her anlamda kayıp bir sezon oldu. Beden eğitimi öğretmeni Skibbe’nin zaten bir şey yapamayacağını biliyorduk. Üstüne henüz antrenörlük konusunda yetersiz olan Bülent Korkmaz da gelince işler hiç iyi gitmedi. Zaten yeni sezonda Bülent Korkmaz’ın takımın başında olmayacağı belli oldu. Bence de en doğrusu bu olur, her iyi futbolcu iyi antrenör olacak diye bir kural yok.

Galatasaray’la ilgili yazacak çok şeyler var. En güncel konu antrenör durumu olduğu için bu konuya değinmek istiyorum. Gazetelere ve internete göz atınca ön plana çıkan birkaç isim var: Bernd Schuster, Co Adriaanse ve Paul Le Guen.

Bernd Schuster, antrenörlük kariyerinde 3 kupa kazanmış. Shaktar Donetsk ile kazandığı Ukrayna Kupası, Real Madrid ile kazandığı lig şampiyonluğu ve İspanya Süper Kupası. Onun dışında kariyerinde göze çarpan bir başarısı yok. Gazetelerden okuduğum kadarıyla Galatasaray’dan 20 milyon Euro transfer bütçesi bekliyormuş. Galatasaray’ın maddi durumunu düşünürsek gelme ihtimali düşük. Açıkçası Alman ekolü Galatasaray’a son yıllarda hiç fayda getirmedi. Sadece disiplinli diye bu ekolde ısrar etmek gereksiz,artık yeni ekollere bakmak lazım.

Co Adriaanse, Porto’yla lig ve Portekiz kupasını kazanmış, son olarak Red Bull Salzburg ile Avusturya ligi şampiyonu olmuş bir Hollandalı. Altyapıya önem veren bir hoca. Değişik ve bir o kadar sert antreman yaklaşımı sebebiyle ‘Psycho Co’ takma adına sahip. Schuster’e kıyasla biraz daha mantıklı bir seçim olabilir. Tek soru işareti görev aldığı son 4 kulüpten neredeyse 1 sene dolmadan ayrılması. Artık istikrarı yakalamak isteyen Galatasaray için bu açıdan sorun yaratabilir.

Paul Le Guen, Lyon’da 3 sene arka arkaya kazandığı şampiyonluk sonrası Glasgow Rangers ve Paris Saint Germain’de aynı başarıları gösteremedi. Bu sene sonunda PSG’yle bitecek anlaşması kulüp tarafından yenilenmeyince boşa çıktı. Bu anlamda diğer 2 adaya göre bir adım daha öne çıkmış durumda. Glasgow Rangers’ta takım kaptanıyla yaşadığı sorun ve fiyasko çıkan pahalı transferleri tek dezavantajı gözüküyor.

Bu 3 aday arasından, özellikle altyapıya önem vermesini düşünerek, Adriaanse’nin Galatasaray’ın antrenörü olmasını isterim. Bununla da kalmayıp Adriaanse’nin yanına, futbol dünyasını çok iyi bilen, Can Çobanoğlu da idari menajer olarak gelirse, Galatasaray'da uzun zamandır eksikliği hissedilen sinerji yaratılmış,parçalar daha yerine oturmuş olur.

Antrenör konusu önemli ama bu konu kadar önemli olan Galatasaray'ın yeni sezonda izlemesi gereken strateji...Bu konuya daha detaylı değineceğim...

Add to Technorati Favorites