.:Çağdaş ÖNEN:.

Çağdaş'ın Bakış Açısı



Galatasaray’da transfere ihtiyaç var mı?

Evet var. Öncelikle Linderoth’un bir an önce gönderilmesi gerek. Geldiğinden beri doğru düzgün oynayamadı. Son yaşadığı sakatlıktan dolayı zaten sezonun ilk yarısı faydalanamayacağız. Bu saatten sonra iyileşmesi ve kadroya girmesi çok zor. Hemen gönderilmesi lazım. Bu bölgede oynayan Mehmet Topal da aynı şekilde sakatlığa çok açık bir futbolcu. Kadro zenginliği adına, tercihen genç ve yıldız olmaya aday, yabancı defansif bir orta saha oyuncusu alınabilir.

Defansımızda Gökhan Zan sakatlanmaya ve kritik hatalar yapmaya meyilli bir futbolcu. Aynı şekilde defansımızın sağında Sabri ve Uğur, fizik gücü çok kuvvetli oyuncular değiller. O yüzden hem stoper hem de sağ bek oynayabilen bir futbolcu takıma katılabilir. Bir ara ismi geçen Coloccini bu boşluğu doldurabilir.

Denizli maçında Volkan Yaman’ı hiç beğenmedim. Alparslan kiralık olarak gidecek, Volkan’ın da gideceği söyleniyor. Böylesi bir durumda Hakan Balta alternatifsiz kalır. O yüzden sol beke bir takviye gerekebilir.

Manisaspor ile Galatasaray arasında Ufuk ve Sezer konusunda bir restleşme var. Manisaspor başkanının bu futbolcular için ‘Malımızın değerini düşürmeyiz’ gibi talihsiz bir açıklaması oldu. Hiçbir futbolcu mal değildir. Şimdi olmazsa bile sezon sonunda bu iki futbolcu Galatasaray’a zaten gelecek. Tahminimce orta yol bulunur, bu futbolcular uygun bir bedel karşılığı Galatasaray’a bu sezon katılırlar.

Baros, sezona tutuk başladı. Nonda zaman zaman yerini doldurabilecek bir futbolcu olsa da yaşı dolayısıyla Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edemez. O yüzden bir santrafor alınırsa çok faydalı olur.

Rijkaard’ın gelişiyle takımımızın vizyonunda bir değişiklik olacağı aşikar. Bu değişimlerden bir tanesinin de, Avrupa takımlarındaki SCOUTING sisteminin Galatasaray'ımızda da uygulanması olacağını tahmin ediyorum. Bunu Türkiye'de hakkıyla yapan bir takım yok. Eğer bu sistemi oturtabilirsek Galatasaray'ımıza uzun vadeli çok önemli bir katkı yapılmış olur ve rakipleri sollarız. Birde böylesi bir sistemin, Haldun Üstünel’in üstün yetenekleriyle harmanlandığını düşünsenize...

Add to Technorati Favorites