.:Çağdaş ÖNEN:.

Çağdaş'ın Bakış Açısı





Parc Guell’in teras bölümünden şehrin doyumsuz manzarasına bakarken sol tarafınızda onu görürsünüz. Gaudi’nin bir ömrünü adadığı La Sagrada Familia katedrali tüm görkemiyle gökyüzüne doğru yükselmektedir. Zaten şehrin gezdiğiniz her köşesinde yaptığı işi bitmek bilmeyen bir tutkuyla yapmış bu olağanüstü adamın bir izi vardır. 12 sene boyunca her gün Parc Guell’deki evinden La Sagrada Familia’nın olduğu yere giderek bizzat işlerin başında bulunmuş, her bir detayla en ince ayrıntısına kadar ilgilenmiştir. İçindeki bitmek bilmeyen tutku sayesinde hem tarihe ismini kazımış hem de Barcelona’yı bıraktığı eserlerle marka bir şehir haline getirmiş Gaudi…O yüzden Barcelona’ya “Tutkunun Şehri” demek abartı olmayacaktır.

İnsanları başarıya ulaştıran belki de yaptıkları işlerle bir iz bırakmalarını sağlayan da işte bu TUTKU değil midir? Onu düşünüyorum da acaba kaçımız TUTKUYLA bir şeyler yapıyoruz? Günlük kaygılarımız, streslerimiz içerisinde, içimizdeki TUTKUYU körüklüyoruz? İçinde bulunduğumuz dönemin şartlarını da düşünce bu sorulara verilen cevapları tahmin edebiliyorum.

Yakın zaman için tatil planları yapıyorsanız ve en önemlisi içinizdeki TUTKUYU yeniden ateşlemek istiyorsanız Barcelona’yı da "Mutlaka Görmem Gereken Yerler" listenizde en başlara yazın. Geçirdiğiniz her anınızdan keyif alacağınızı garanti edebilirim.

Add to Technorati Favorites